P.E.Z.F – pontos program és zenekari információk 2011.03.29

Tizenegy zenekar mérkőzhet meg a Pécsi Egyetemi Zenekarok Fesztiváljának két napján, április 6-7-én, a Pollack B-klubjában. A zsűri és a közönség szavazatai alapján az első három formáció Felléphet a Tavaszi Egyetemi Fesztiválon. A pontos programért, a zenekarok leírásaiért és a hallgatható anyagokért kattintsatok tovább.

Az eseményre a belépés ingyenes bandákra a helyszínen és a neten is szavazhat a közönség, a helyszíni szavazó cédula 200 Ft, amiért cserében 1 sört vagy 1 üdítőt kapnak a szavazók. A fesztivállal párhuzamos és 5-én elstartoló netes szavazásról pontos információk hamarosan várhatóak, annyi biztos, hogy a végeredménybe minden felület beleszámít majd, így érdemes lesz keresni az online szavazásokat is, ha támogatni szeretnétek valamelyik formációt.

A fesztivál pontos programja a következő:

április 06. szerda

19.00 – 19.15: Borbazár
19.35 – 19.50: Rokokó Rosé
20.10 – 20.25: SRT
20.45 – 21.00: Broken Smile
21.20 – 21.35: Reason of death

április 07. csütörtök

19.00 – 19.15: New Direction
19.35 – 19.50: Öxölklöfför Orkester
20.10 – 20.25: Raw Spirit
20.45 – 21.00: Pécs R
21.20 – 21.35: Sunday Seven
21.55 – 22.10: Mosolymező

A csapatok rövid leírásai

Borbazár

A 2010 januárjától létező csapat tagjai több éve jelen vannak a pécsi zenei életben. Sági Evelin énekesnő a Joyride, Fekete Péter billentyűs és Vincze Zoltán szólógitáros a Nightquest zenekarokban muzsikáltak korábban. Lenthár Balázs gitáros pedig a pécsi kocsmaélet egyik meghatározó jelensége. Stílusukat tekintve igen tanácstalanok, ők magukat leginkább a sanzon/blues/punk/funky stílusok határmezsgyéjére helyezik, de ez a zenekar alkoholfokának függvényében változhat.

Rokokó Rosé

A 2008 őszén alakult zenekar különlegességét az adja, hogy csak lányokból áll. A myspace-en olvasható bemutatkozásuk alapján zenéjük nehezen körülhatárolható, egyedi, sokszor nagyon komoly, máskor kislányosan infantilis vagy éppen kecsesen nőies. A folk elemekkel átszőtt alternatív zenei stílusban működő formáció rendszeresen koncertezik pécsi klubokban és több más baranyai településen is felléptek már. A zenei anyagot ezen a linken érhetitek el.

S.R.T.

A Special Rescue Team 2010-ben alakult, a Pécsi EKF keretein belül rendezett könnyűzenei tehetségkutató verseny első helyezettjeként végzett a formáció. Zenei világában a ’80-as évek szinti-popja keveredik a magyar popszcéna Bikni-Exotic-1. emelet vonalával.

Hetesi Dániel – guitar, lead vocal
Hetesi Szilárd – bass
Varga Dániel – saxophon, EWI
Füge Szabolcs – guitar
Varga Péter – synth
Kiss Gergő – drums
Szabó Hedvig – vocal
Szabó Réka – vocal
Horvát Sándor-beatbox,rap

Broken Smile

A Broken Smile a legtöbb fellépő zenekarnál régebb óta van az iparban, 2007. novemberében alakultak és azóta számos fellépést tudhatnak maguk mögött. 2009. óta a Pécs On Fire Metal Community tagjai, így senkit nem fog meglepetésként érni, hogy metál zenét játszanak. Egész pontosan a modern metál egy kellemes változatát, köszönhetően Tóth Rékának, a banda énekesnőjének. Irányelvnek a Guano Apes vagy az Evanescence említhető. 2010. júniusában elkészült az első demólemezük, 7 saját számmal, melyeket a Myspace oldalukon is meghallgathattok, hogy áprilisra már ismerjétek a dalszövegeket. A teljes felállás pedig: Tóth Réka – ének; Tormási László – gitár; Dömötör Márk – dobok; Rimai Dávid – basszusgitár. A zenekar myspace-es anyagai ezen a linken érhetőek el.

Reason of Death

A formáció 2010-ben alakult Takács Norbert (gitár) és Várhelyi Tibor (basszusgitár) ötletei nyomán. A csapat rappelős, néhol lassabb dallamos váltásokkal tűzdelt metált játszik. Előzményként a rapmetál Rage Against The Machine-t és a nu-metal vonalból a Kornt valamint a Limp Bizkitet emelték ki. A csapat a kezdeti időszak számos tagcseréjét követően (időközben megváltak női énekesüktől) Told Zoltánnal (Cukrosbácsik) a doboknál, Kopasz Jenő (Lecsó, Obsession) énekessel és  Illés Mátéval (ritmusgitár) találta meg jelenlegi felállását. Zenei anyagok ezen a linken.

New Direction

A 2009 augusztusában alakult zenekar önmagát a staright edge hardcore/punk műfajba sorolja és már számos koncertet adtak szerte a megyében. Repertoárjukban ugyanúgy szerepelnek feldolgozások, mint saját szerzemények. A meghallgatható dalok egy jól kikevert koncertfelvétel során készültek.

http://www.myspace.com/thenewdirection

Öxölklöfför Orkester

A Öxölklöfför Orkesterre – ahogy azt a neve is mutatja – mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy hétköznapiak. A 2009-ben létrejött formáció kezdetben popzenei paródiákat készített, ma azonban már az instrumentális rockzene műfajában hasítanak. Salmiakki és Kobold a villamoson című számaikkal jelentkeztek a Pécsi Egyetemi Zenekarok Fesztiváljára. A zenekar myspace oldala ezen a linken érhető el.

Raw Spirit

A Raw Spirit egy In Flames és Amorphis feldolgozásokat játszó zenekarként indult, ám néhány fellépés és többszöri tagcsere után úgy döntöttek, stílust váltanak. Az megmaradt, hogy feldolgozásokat játszanak, ám az alapok tekintetében drasztikusan más irányból kezdtek meríteni. A repertoárukat most már az 1960-90-es évek külföldi slágereinek metálosított verziói jelentik, így játszanak Alphaville-t, Eiffel65-ot, vagy épp Gigi D’ Agostinót. A jelenlegi felállásuk a következő: Horváth Máté – ének; Mammel Gábor – gitár; Kira Róbert – gitár; Márkus Bea – basszusgitár; Zsidó Balázs – billentyű; Schützenhofer Dénes – dob.

http://www.myspace.com/rawspirithun

Pécs ‘R

A 2008 márciusában alakult Pécs ’R zenekar a pop-rock műfaját képviseli. A négytagú együttes saját bevallása szerint olyan zenét játszik, amit hallgatva az ember lassan elveszti öntudatát és felszínre hozza a tudatalattink legmélyebb tartalmát. Ha belehallgattok a „Pécs 2010”, vagy az „Üres pohár” című alkotásukba, abba biztosok lehettek, hogy a pihentető nyugalomnak vége szakad.

Sunday Seven

A zenekar első fellépése: 2011 februárjában a zenekar benevezett az Emergenza Nemzetközi Tehetségkutatóra, ahol az első fordulón első helyen jutott tovább. Biztos továbbjutóként a zenekarral az Emergenza regionális fordulóján 2011. május 21-én este 21.00 órakor találkozhat a kedves hallgatóság. A zenekarral készült interjú rövidesen megtekinthető/olvasható lesz a www.femforgacs.hu internetes oldalon.

Mosolymező

A Mosolymező egy 2010-ben alakult zenekar. Az alternatív bandák klasszikus felállásának megfelelően a dob, gitár, basszusgitár, énekes kombinációval lép a színpadra Gardalits Norbert, Bartus Dávid, Kuritár Zoltán és Sokac Robin, illetve a formációt Kuzselik Patrik színesíti szintetizátorával. Inspirációi között a Muse-t, a Stokest és a Killerst tartják számon.