Az egyetemi HÖK az a szervezet, amely hallgatói érdekeid képviseletével és védelmével foglalkozik a kari vezetéssel folytatott közös munkája során. Emellett ez az a közösség, amelyhez felmerülő problémáiddal és ötleteiddel egyaránt bizalommal fordulhatsz tanulmányaid teljes időtartama alatt. Az érdekvédelem mellet hallgatói szervezetek kiemelt hangsúlyt fektetnek a karok tudományos-, és kulturális tevékenységeinek, rendezvényeinek támogatására, illetve programjaik és a kari klubjaikon keresztül a hallgatói szabadidőd tartalmas eltöltésére kínálnak lehetőségeket számodra.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat egy olyan szervezet, amely a részönkormányzatokkal együtt, azokat összefogva az egyetem hallgatóinak érdekképviseletével és a hallgatói jogok védelmével foglalkozik.

A PTE EHÖK az egyetem legfőbb döntéshozó testületében a szenátusban hangolja össze a hallgatói frakciók munkáját, megteremtve ezzel a lehetőséget az egységes és erős hallgatói érdekvédelem és véleménynyilvánítás számára. Ez a testület hivatott olyan hallgatókat érintő ügyekben a képviseletet ellátni, melyeknek hatásköre túlmutat az egyes karok vezetésén. Az alulról építkező demokratikus szervezeti felépítés biztosítja a hallgatók számára, hogy képviselőiken keresztül saját véleményüket, ötleteiket megfogalmazhassák az egyetemi vezetés és szakmapolitikai szervezetek irányába.

A szervezet ezen kívül lehetőséget biztosít a hallgatók számára egyet nem értésük kifejezésére is a hallgatói jogokat befolyásoló kérdések esetén, például olyan ügyekben, mint a 2010. decemberében nagy vitát kiváltott Felsőoktatási Törvény tervezett reformja.

Az EHÖK kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemi élet, kulturális és tudományos tevékenységek összehangolt támogatására, finanszírozásuk biztosítására. Központi költségevetéséből valósul meg az egyes karok önkormányzatainak működése, illetve az olyan nagy közösségi rendezvények lebonyolítása, mint az ország egyik legnépszerűbb hallgatói fesztiválja, a Pécsi Egyetemi Napok, rövidebb nevén a PEN.

Az érdekvédelmi szervek egyben azok a közösségek, melyek az évek során az egyetemi élet katalizátoraiként működnek. Munkájuk központi része azonban a hallgatók képviselése, így a PTE-n jogviszonnyal rendelkezők az EHÖK és a kari hallgatói önkormányzatok szervezeteihez az egyetemi ügyekhez kapcsolódó problémájukkal bármikor bizalommal fordulhatnak.

kozonsegtalalkozo kozonsegtalalkozo

Meccsek és közönségtalálkozó Kassai Viktorral és Ring Györggyel Meccsek és közönségtalálkozó Kassai Viktorral és Ring Györggyel

Országos Hallgatói Tüntetés 2011 Országos Hallgatói Tüntetés 2011

TEF - Zárónap TEF - Zárónap

EHÖK hírek Karok hírei